Skulptører

Skulptøren former træ, metal, sten eller andre materialer til skulpturer, så de får deres helt eget udtryk
Skulpturer lavet af sten
SKULPTØRER I KUNSTNERNETVÆRKET - ALFABETISK RÆKKEFØLGE

Fadime Yigit

Jeg er uddannet skulptør fra universitetet i Mersin i Tyrkiet, og har boet i Danmark i 8 år.

Jeg har deltaget i mange udstillinger i Tyrkiet og vundet 2 priser.

Jeg har altid været glad for at tegne og har malet og lavet skulpturer i mange år.

Jeg har ikke en bestemt retning - jeg arbejder både i abstrakt såvel som realisme, dette skifter efter mit humør.

For tiden arbejder jeg med portætter både abstrakt såvel som realistiske.

Saturnvej 52
8723 Løsning
M: 4244 2477
Send e-mail

 Fadime Yigit

Grethe Dykær Lundby

Jeg er autodidakt stenkunstner, og har arbejdet med sten siden 1995. Min inspiration finder jeg bl. a i naturen, og jeg har en forkærlighed for ørne, som jeg finder meget inspirerende.

Jeg arbejder i flere forskellige stenarter, bl.a. granit og afrikanske sten.

Jeg udstiller i forskellige kunstforeninger, og har altid en udstilling på min adresse.

Skolevej 3
8721 Daugård
T: 75895466
Send e-mail
Besøg hjemmeside

Grethe Dykaer Lundby OK

Hans Madsen

Skulpturerne er ikke hele tilværelsen, men en del af den. Og en del af det sted vi bor og lever. Naturen skaber selv mange fantastiske figurer og motiver, der bare skal udnyttes og vises. Ved nogle skulpturer bestemmer jeg hvordan træet skal forme sig. Det tager ikke ret lang tid at få en skør ide, men det kan tage rigtig mange timer at udføre den.

NB: Skulpturerne er ikke prissat og ikke til salg pt., men bliver det om nogle år, når ”lageret” bliver for stort.

Jeg kommer dog meget gerne ud og udstiller mine skulpturer.

Send e-mail
Besøg hjemmeside

Hans Madsen

Jacob Iskov

Jeg har i mange år arbejdet med maleri, grafik og foto på hobbyplan, – og altid inspireret af naturen omkring mig. Langs Vejle Fjord giver naturen ikke kun inspiration, men også materialer til mine skulpturer.

Udgangspunktet er nedstyrtede grene og stammer fra de stejle skrænter, opskyl og drivtømmer m.v., som af havet og brændingen på stranden gennem tiderne er blevet slebet og udsat for erosion.

Hjemme på værkstedet bliver materialerne tørret, renset og skåret til, hvorefter de så via fantasi og associationer til naturen bearbejdes og dermed tilføres nyt liv – ofte med overraskende figurer som resultat. Det kalder jeg for Art-Nature-Skulpturer.

T: 75959513
Send e-mail
Besøg hjemmeside

Jacob Iskov OK

Peter Hausgaard Gregersen

Jeg elsker at lave træskulpturer med min motorsav og har siden 2002 lavet mange forskellige skulpturer i Danmark og udlandet.

Jeg laver skulpturer på træstubbe hos folk, der gerne vil have omdannet deres træ til en fin træskulptur. Jeg arbejder også på løse stammer hjemme på mit værksted i Bråskov, så folk der ikke har et stort træ i haven kan også få lavet en træskulptur de kan placere, hvor de gerne vil have den stående.

Jeg bruger motorsaven som det primære arbejdsredskab og fremtryller skulpturer ud fra folks ønske til motiv og træets begrænsninger.

Jeg bliver inspireret af naturen og laver ofte forskellige fortolkninger af dyr og fugle, men laver også abstrakte motiver.

Træskulpturer kan både være til pynt i haven, parken, ved kirken, campingpladsen, skolen, højskolen, børnehaven, ved firmaet, eller som en event ved et dyrskue, byfest, messe m.m.

Bråskovvej 35
8783 Hornsyld
M: 2735 7270
Send e-mail
Besøg hjemmeside

 Peter Hausgaard Gregersen

Peter Hansen

Jeg er for ca 6 år siden begyndt at dreje i træ og bruger mere og mere tid på det.

Jeg finder det spændende at finde og udnytte sjove former og knuder i træet og finder ofte inspiration i både glaskunst og keramik.

Endvidere er jeg medlem af et trædrejer forum hvor vi er gode til at inspirere hinanden. Og gerne viser hinanden, hvordan vi hver især gør tingene.

Trehusevej 12
8722 Hedensted
M: 5116 8785
Send e-mail

 Peter Hansen OK

Steen Zoffmann

Jeg er uddannet som skibsfører, lærer og snedker.

Jeg finder min inspiration til mine kirkeskibe i Danmarkshistorien, idet det altid er historiske skibe jeg bygger og skænker til kirkerne. Derudover har jeg solgt en del skibsmodeller til museer forskellige steder i landet.

Mine håndskårne fugle inspireres af den natur, der omgiver os.

Skibet på billedet er fregatten Dronning Marie, som hænger i Vedbæk Kirke.

Ørumvej 35
8721 Daugård
M: 2443 3210
Send e-mail

 Steen Zoffmann

Ulrich Schreiber

Jeg begyndte i 1994 at fremstille skulpturer i sten. Jeg er autodidakt, og jeg har altid godt kunne lide at bruge mine hænder og min fantasi.

Jeg har et åbent værksted ved åen på Brå Mølle (siden 1500-tallet og frem til 1959 har Møllen været i drift). Det er utrolig inspirerende og afslappende at gå en tur ned i værkstedet – bruset fra vandfaldet – isfuglens aktive flugt – fiskehejre og fiskene. Det stemmer sindet lyst og giver mod på at skabe noget smukt.

De fleste sten finder jeg i grusgrave eller hos landmænd.

I 2008 begyndte jeg at arbejde i bronze. Det er noget helt andet, men også spændende at arbejde med. Jeg syntes også, at det er spændende at sætte sten sammen med bronze.

I dag laver jeg ikke de helt store sten, men stadig sten og bronzefigurer. Jeg har et gallerirum, hvor de forskellige ting kan ses.

Brå Møllevej 7
8783 Hornsyld
T: 7568 7952
Send e-mail

 Ulrich Schreiber OK

Kontakt

Kultur, Vækst & Udvikling

Tlf.: 79755000

Send e-mail til Kultur, Vækst & Udvikling