Kunsthåndværkere

Kunsthåndværkerne arbejder med unika og med håndværksmæssige teknikker i mange forskellige materialer
Kunst lavet af pileflet
KUNSTHÅNDVÆRKERE I KUNSTNERNETVÆRKET - ALFABETISK RÆKKEFØLGE

Annette Viborg Eg Andersen

Jeg er 48 år og er flyttet til Solekær for 5 år siden. Her bor jeg på en dejlig gård sammen med mand og tvillinger på 10 år.

Jeg har altid haft lyst til at skabe noget med mine hænder, og har prøvet en hel del af. Min store passion de sidste par år har været at strikke i fri hånd. Jeg følger aldrig strikkeopskrifter, da jeg føler mig “låst”. Jeg bruger altid garn i god kvalitet for at få et tilfredstillende resultat, som jeg kan stå inde for.

Min inspiration kan jeg egentlig ikke sige, hvor kommer fra. Jeg får en idé og bygger videre på den.

Jeg har været meget ude på udstillinger med mit kunsthåndværk og får meget positiv respons.

Solkær Strik og Design
Kærvej 68
8722 Hedensted
Send e-mail

Stand 25 Annette Viborg Eg Andersen 01

Birgit Jessen

Jeg har været pilefletter i 9 år.

Jeg startede på et weekendkursus, og har herefter været på adskillige kurser i årenes løb. Jeg har bl.a. været på Vestjyllands højskole en uge med pileflet ved Annemette Hjørnholm. Derudover har jeg også været i Irland en uge ved Joe Hogan - det var en kæmpe oplevelse.

Jeg er medlem af Jelling Pileflettelaug, hvor vi fletter mindst seks gang om året. Jeg hjælper ofte til med at undervise nye pilefletter.

Derudover fletter jeg selvfølgelig hjemme.

Vibevej 11
7160 Tørring
M: 25819981
Send e-mail

 Birgit Jessen

Bodil Petersen

Jeg har lært at sy ved min mor, som var en rigtig dygtig syerske. Det er dog først indenfor de seneste 10 -12 år, at jeg rigtig er kommet i gang.

Jeg er altid på jagt efter nye stoffer og tekstiler, og når jeg ser og ikke mindst mærker det - ved jeg, hvad det kan blive til.

Jeg ser meget på farvesammensætning og kvaliteter og nyder at se et færdigt resultat.

7160 Tørring
M: 41615266
Send e-mail

 Bodil Petersen

Britta Starup

Jeg hedder Britta Starup og har fra barns ben kunnet lide at skabe ting af naturens materialer.

I 2001 tog det fart med ”Pilen”. Min beplantede pilemark giver mig materiale at arbejde med året rundt, så jeg kan skabe brugskunst til uden- og indendørs brug.

Jeg synes også det er spændende at indvie andre i, hvordan man kan arbejde og samarbejde med pilens genstridige natur.

Ny Ørumvej 3
8721 Daugård
M: 42507129
Send e-mail

 Britta Starup

Dorte Mikkelsen

Jeg arbejder blandt andet med redesign og upcyckling og ser muligheder for genanvendelse, hvor andre ser en bunke affald.  

I forvandlingen fra affald til kunsthåndværk eller tekstile produkter, anvender jeg traditionelle håndarbejdsmetoder inden for bl.a. syning, strik, broderi, væv og tryk. 

Kjolen på billedet har en top af vævet palleplast samt et skørt af plast og sortmalet fiskenet med maskinbroderi. 

Fakkegravvej 11
7140 Stouby
Send e-mail

Dorte Mikkelsen

Elisabeth Friis

Jeg har helt fra ung været kreativ i starten var det mest at sy mit og børnenes tøj. Sidenhen kom der mere til: Silkemaling, smykker, æsker, kort, malerier, strik, hækling, quilling, keramik, beton og pileflet. Ikke i den nævnte rækkefølge, men når lysten til at prøve noget nyt kom.

M: 40597383
Send e-mail

 Elisabeth Friis

Elsebeth Mousten

Elsebeth Mousten fra Hedensted har sammen med familien boet 4 år i USA. Elsebeth elsker jul og kan slet ikke lade være med at sy og lave juleting.

"I mit hoved er det jul 365 dage om året. Symaskinen og hænderne holder fri i januar og februar, men det gør alle ideerne ikke, og når vi kommer til marts, ja, så er jeg nødt til at få afprøvet nogle af de ideer, der står i kø.

Det har faktisk altid været stof, at jeg har arbejdet mest med. Da vi boede i USA var det tasker, punge og toilettasker jeg syede og solgte. Nogle gange bliver det lidt for meget at "være på stoffer", så er det hyggeligt at lave noget i papir eller ler.

Jeg er vild med jul - min egen jul er en blanding af dansk og amerikansk med en forkærlighed for glimmer og frost.

De ting jeg laver er gerne meget klassiske og tidløse, så man kan have dem stående fremme år efter år og lade dem indgå i den pynt man allerede har og er glad for".

Send e-mail

Elsebeth Mousten Dec15

Inge Bubandt

Min store interesse har altid været at lave håndarbejde og jeg har leget med meget, men lige nu er det mest hæklingen det gælder.

Jeg synes det er sjovt at lave tingene anderledes f.eks. at hækle, ”Kähler” vasen, blomsten til billedet, hækle/strikke nyt til lampeskærmen, men også sofapuder af sjovt garn eller Tunesisk hækling.

Jeg kan godt lide at sætte forskellige materialer sammen, det rå med det romantiske.

Vesterled 5, Ølsted
8723 Løsning
M: 5041 0145
Send e-mail

Inge Bubandt OK

Kate Bjørnskov

Sølvfiden er mit smykkeværksted, hvor jeg, Kate Bjørnskov, producerer og designer unikke smykker i ædelmetal.

Jeg har i en årrække tilegnet mig mine design færdigheder, gennem et utal af smykke kurser hos uddannede Guld- og Sølvsmede. Jeg har også guldsmede grundkursus fra håndværkerskolen i KBH.

Jeg er medlem af Dansk Ædelmetal kontrol, som en sikkerhed for, at du som kunde køber et godkendt ædelmetal smykke. Mine designs i ædelmetaller er derfor stemplet med navn BJØ og lødigheden på det pågældende metal, eks. 925 for sølv.

Jeg inspireres af naturens kræfter, årstiderne, modsætninger og frigørelsens tid i 1970'erne med kollektivisme, Charlies Angels, kassebukser, disko musik og de smykker der blev fremstillet i denne periode. Her oplever jeg en legeplads fuld af materialer, hvor det kun er fantasien der sætter grænser for hvad der er muligt.

Derfor ser du også at de fleste smykker fra Sølvfiden er unikaer, ligesom kundens egen fantasi kan være med til at præge smykkets udtryk.

Besøg hjemmeside

 Kate Bjoernskov

Mette Hoe

Jeg hedder Mette og jeg er kunsthåndværker.

Min filosofi er at genanvende og nytænke kasserede produkter på nye og gerne på lidt skæve måder.

Jeg puster nyt og anderledes liv i det, som mange vil kalde for affald og som for mange er ubrugeligt. Blander nyt med gammelt og gør det derved brugbart igen, på en flot og nænsomt måde.

M: 3051 6517
Send e-mail
Besøg hjemmeside

Mette Hoe OK

Susanne Dideriksen

Ved en tilfældighed i foråret 2014 kom jeg i gang med at støbe ting i beton. Jeg blev hurtigt grebet af det, og jeg drives af lysten til at eksperimentere med former, materialer (forskellige blandinger af beton) og overflader.

Desuden eksperimenterer jeg med diverse sammensætninger/kombinationer med andre materialer og med ting, som er fremstillet til noget helt andet. F.eks. kan jeg bruge ting man finder i en VVS-butik. Foruden VVS-butikker er det genbrugsbutikker, der inspirerer mig. Her finder jeg skåle, bøtter, glas m.m. som jeg anvender til støbning.

Jeg er autodidakt, men har hentet meget viden og inspiration via nettet. Det meste af det, jeg fremstiller, har én eller anden funktion. En mindre del er kun til “pynt”.

Anna Knudsens Vej 11
8723 Løsning
M: 2271 1267
Send e-mail
Besøg hjemmeside

 Susanne Dideriksen OK

Tina Munkebo Jensen

Jeg er 45 år, bor i Daugård, gift og mor til 2 piger.

Min interesse for smykker startede i 2009 og har nu udviklet sig til en butik på nettet. Smykkerne er min hobby, jeg har til dagligt en fuldtids stilling ved R2 Agro A/S i Hedensted og bruger min fritid til at lave smykker.

Fra starten har det været vigtigt for mig at kunne lave smykker til alle aldre, alle størrelser og at alle kan have råd til at kunne købe mine smykker.

Jeg er en kreativ ildsjæl og hjælper hvor jeg kan, f.eks. støtter jeg julehjælpen.dk med gaver til trængende familier. Sponsorere gerne til velgørende formål.

Det er min pasion at kunne kreaere et smykke præsis efter en kundes behov og ønsker, og jeg finder min inspiration i min hverdag og i høj grad mine kunders sjove ideer og påfund.

Nordbygårdvej 45
8721 Daugård
M: 2049 1955
Send e-mail
På Facebook

 Tina Munkebo Jensen

Valentina Schweiger

Jeg kom til Danmark fra Litauen for 18 år siden.

Jeg er uddannet bibliotekar på Marijampole Kulturhøjskole.

Jeg har altid været inspireret af at male og pileflette.

Jeg besøger ofte udstillinger rundt omkring, og det er her, jeg henter min inspiration til nye værker.

Send e-mail

 Valentina Schweiger

Kontakt

Kultur, Vækst & Udvikling

Tlf.: 79755000

Send e-mail til Kultur, Vækst & Udvikling